Egy kis figyelemfelhívás a baj elkerülésére!

Szeretnénk rávilágítani arra, hogy a szakemberek azért képzik magukat, felszerelkeznek műszerekkel, hogy tudásukat, tapasztalatukat átadják ügyfeleiknek, megrendelőiknek.

Manapság ez úgy működik, hogy a gázszerelő elmondja, leírja szakvéleményét. A gázkészülék, gáz flexibilis cső balesetveszélyes, használni tilos.

A kéményseprő ugyanígy tesz, a kémény állapota nem megfelelő másképp kell technikailag megoldani vagy fel kell újítani.

A figyelmeztetések ellenére a felhasználó részéről az a tapasztalat, hogy az intéseket semmibe veszik. Saját és környezetük érdekében sem csináltatják meg azt, amit a mesterember előír, javasol.

A hibákra veszélyforrásokra eddig felhívtuk ügyfeleink figyelmét, leírtuk véleményünket, de most már ez részünkről nem elég. A 19/2012. (VII.20.) NGM rendelete alapján ezt tovább kell jelentenünk a hatóságok felé, akik meghozzák a megfelelő intézkedést; kikapcsolják a gázszolgáltatást.

A hivatásukat lelkiismerettel végző szakemberek nem ijesztgetni szeretnének.

Mégis az a tapasztalat, hogy magukat szakembereknek tulajdonító ,,Mekk mesterek” végzik el a munkát, a szervizek és igazi szaktudású mesterek helyett.

Nekik mindegy, végzetségük, papírjuk nincs róla; elvenni, bevonni nem lehet!

Természetesen semmiféle dokumentumot nem kap az ügyfél ezekről a kontár munkákról.  A baj akkor van, ha valami történik. Akkor már késő gondolkodni, hogy nem így kellett volna. Ráadásul nemcsak a kárunk lehet jelentős. Itt életekről van szó, illetve törvény előtti meghurcolásról.

A bajt meg kell előzni!

A mai világban sokan az “olcsóbb” (megbízhatatlan) megoldást választják. Az évek múlnak a gázkészülékek, kémények elhasználódnak. Próbáljunk megoldást találni a szabályok biztonságos keretein belül.

Spindelbauer Attila